Sneeuwzeker

Het is en blijft natuurlijk altijd de grote vraag… ligt er wel genoeg sneeuw als we op wintersport gaan? Het is natuurlijk moeilijk aan te geven waar en wanneer de meeste sneeuw gaat vallen, toch zijn er wintersportplaatsen die sneeuw tijdens jouw vakantie garanderen.

Sneeuwzeker tijdens de wintersport
Met een fijn gevoel op wintersport!

Het belangrijkste ingrediënt op een ski vakantie is natuurlijk de sneeuw. Om zeker te zijn van een mooie bestemming, een goed appartement of een gezellig pension moet er vaak al maanden van te voren gereserveerd worden. Als je dan uiteindelijk naar je bestemming vertrekt blijkt er nauwelijks sneeuw te liggen. Kenmerkend voor een sneeuwzeker skigebied is allereerst de hoogte, maar ook de ligging en windrichting zijn van grote invloed op de sneeuwzekerheid.

Gelukkig zijn er in Oostenrijk een aantal sneeuwzekere wintersportgebieden te vinden waar je het hele seizoen kunt skiën. Mocht er toevallig geen sneeuw vallen, dan staan er altijd voldoende sneeuwkanonnen klaar zodat je met een gerust hart naar je wintersport bestemming kunt vertrekken.