Stubaital

Het Stubaital is een wintersportregio die bestaat uit 4 afzonderlijke skigebieden waarvan de Stubaier gletsjer het meest in het oog springt. De Stubaier gletsjer is het grootste gletsjer-skigebied van Oostenrijk waar je het hele jaar door kunt skiën. In de zomer trainen er de profies om voor het komende winterseizoen in vorm te blijven.

Dé gletsjer die je gezien móet hebben
Stubaital

Kindvriendelijk en afwisselend

Natuurlijk is dit skigebied zeer sneeuwzeker, maar ook afwisselend en familie-vriendelijk. Kinderen tot 10 jaar maken gratis gebruik van de skiliften onder begeleiding van een ouder. De 110 km piste liggen op een hoogte tussen 1.750 en 3.210 meter en bieden voor ieder wat wils. Wat dacht je van de 10 km lange dalafdaling met een hoogteverschil van 1.500 meter of het uitzicht op de top van de gletsjer?

Schlick 2000

Het volgende skigebied in Stubaital is Schlick 2000 - een klein maar leuk skigebied met 22 km piste, een funpark en een mooi uitzicht op het panoramameer. Schlick 2000 staat bekend als een gezellig skigebied voor stelletjes, families en snowboardfreaks die de tiroolse sfeer kunnen proeven in een tiental almhutten en barretjes. Het skigebied van Schlick ligt bij het plaatsje Fulpmes waar je genoeg leuke accommodaties kunt vinden.

Skigebied Elfer en Serlesbahnen

De pistes van het skigebiedje Elfer zijn uitdagend te noemen en zijn met name geschikt voor de geoefende wintersporter. Er is een 8 kilometer lange rodelbaan die dag en nacht geopend en een heerlijke tocht belooft tot naar het dorpscentrum. De Serlesbahnen bij het dorpje Mieders geven toegang tot enkele pistes en de rodelbaan. Verder is dit gedeelte vooral interessant voor langlaufers die kunnen genieten op 45 km loipe op een hoogte van 1.600 tot 1.800m.

Stubaital + Skipas

inclusief skipas
inclusief skipas
inclusief skipas
inclusief skipas
inclusief skipas
inclusief skipas

Meer over Stubaital

Plaatsen in het skigebied
Skipistes 37km 29km 28km Totaal: 94km