Accommodaties Montafon

Powered by Booking.com

Incheckdatum

calendar

Uitcheckdatum

calendar
> Toon alle accommodatis
  • Gratis annuleren
  • Laagste prijs garantie
  • Eenvoudig in het Nederlands te boeken
 

Skigebied Montafon

Montafon is een skigebied met 182 kilometer piste, verdeeld over 3 aparte skigebieden gelegen in de westerlijke regio Vorarlberg. De bijna 100 kilometer blauwe piste maken dit gebied ideaal voor beginners en kinderen. Voor de gevorderden zijn er 67 kilometer rode piste, 19 kilometer zwarte piste en diverse skiroutes.

182 km piste totaal
96 km blauwe piste %
67 km rode piste %
19 km zwarte piste %
Dal: 650 m - Hoogste punt: 2.430 m
16 gondels | 25 stoelliften | 16 sleepliften
853 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:00 uur

Drie unieke skigebieden

Houd je van afwisseling tijdens je wintersportvakantie dan is Montafon misschien wel het ideale skigebied voor jou. Montafon bestaat namelijk uit 3 unieke skigebieden met ieder een heel eigen karakter. De skigebieden Silvretta Montafon, Gargellen en Golm zijn samen goed voor maar liefst 182 kilometer piste. Montafon ligt op nog geen 8:20 uur rijden (858 km) vanaf Utrecht en het dal is prima toegankelijk via de openbare weg. De meeste pistes in skigebied Montafon liggen boven 1500 meter. Hierdoor heb je goede sneeuwcondities van begin december tot begin april.

Skigebied Silvretta Montafon - 113 km piste

Silvretta Montafon is het grootste aaneengesloten skigebied in het Montafon-dal met maar liefst 113 pistekilometers waarvan 60 km blauw. Dit maakt Montafon zeer geschikt voor kinderen en beginners. De Hochjoch Totale is met 12 km de langste afdaling van heel Vorarlberg. Deze afwisselende afdaling voert vanaf de 2.430 meter hoge Alpilagrat helemaal naar Schruns met onderweg een passage door de 467 meter lange skitunnel - de langste skitunnel ter wereld! Neem de Grasjoch gondel vanuit Sankt Gallenkirch om hier te komen.

> Ontdek het skigebied op www.silvrettamontafon.nl/skigebied

St. Gallenkirch meest centraal gelegen 

Het dorpje Sankt Gallenkirch ligt het meest centraal in het skigebied Silvretta Montafon. Ook al is Sankt Gallenkirch een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Schruns, de twee gondels ontsluiten direct twee grote skigebieden waar je je dagen kunt vermaken. Als je besluit om op één dag beide gondels te nemen houd dan rekening met de extra gondel-reistijd van 40 minuten. Onderaan de gondels is een gigantische parkeerplaats waar je de hele dag door verzekerd bent van een plekje. Het personeel staat ‘s morgens vroeg al klaar om je een vrije parkeerplaats aan te wijzen. Bij de gondels zijn tevens ruim voldoende skidepots te huur zodat je niet met je materiaal hoeft te slepen. En na een dag skiën kun je er zowel buiten als binnen de gezelligheid opzoeken onder het genot van een drankje.

Skigebied Golm - 26 km piste

Golm is een skigebied in Montafon met 26 pistekilometers. Het is erg kindvriendelijk en het is er relatief rustig. Je vindt in het gebied een oefenweide maar ook een pittige zwarte piste aan de rand van het gebied. Ook heeft Golm een mooie dalafdaling die je weer in het dal bij de lift brengt. Golm staat bekend om zijn zonnige ligging en je vindt er veel brede pistes. Een klein minpuntje aan het skigebied is de grote buis die dwars door het skigebied heen loopt. Deze grote buis wordt gebruikt om elektriciteit mee op te wekken.

Skigebied Gargellen - 28 km piste

Gargellen is een prachtig authentiek plaatsje en ligt op een hoogte van 1.423 meter. Daarmee is Gargellen het hoogst gelegen dorpje in Montafon. Het skigebied heeft 28 km piste en biedt zowel een blauwe als rode dalafdaling. Aan de rand van het dorp vertrekt de gondel naar een hoogte van 2.130 m. Hier kun je je weg vervolgen om vooral blauwe pistes te nemen en enkele skiroutes.

Skigebied Gargellen is erg kindvriendelijk en in het dal is een oefenweide met sleeplift. De mensen in het dorp zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt maar ook leren ze je graag het echte Gargellen kennen. Veel wintersporters die neerstrijken in bijvoorbeeld Schruns, Tschagguns of Sankt Gallenkirch gaan ook een dagje genieten in Gargellen en dat is zeker niet zonder reden.

Pistekilometers per skigebied

De pistekilometers van de drie skigebieden in Montafon zijn als volgt verdeeld:

  • Silvretta Montafon: 113 pistekilometers
  • Gargellen: 28 pistekilometers
  • Golm: 26 pistekilometers
    En dan zijn er nog een paar aparte skiliften bij Kristberg (3 km piste) en Silvretta-Bielerhöhe (2 km piste)

Met de skipas van Montafon kun je niet alleen skiën in de skigebieden van Montafon maar ook in skigebied Brandnertal dat om de hoek ligt en waar je nog eens 55 km piste vindt.

Après-ski

Je kunt diverse après-ski tentjes vinden in Montafon. Er zijn een paar populaire tentjes in het dal maar er zijn ook genoeg leuke berghutjes die je ‘s middags al kunt bezoeken en waar het altijd gezellig is.

In elk plaatsje is wel een leuke après-ski gelegenheid te vinden waarvan de meeste in Schruns en Gaschurn.
Hier volgen de leukste après-ski locaties.

Accommodaties

Het gemakkelijkst boek je een accommodatie via de website van de lokale VVV van Montafon of via onze accommodatie pagina. Je hebt keuze uit meer dan 500 accommodaties verdeeld over 7 dorpen.  De grootste plaatsen in Montafon zijn Schruns, Gaschurn en Sankt Gallenkirch. Hier vind je dan ook de meeste accommodaties. Sankt Gallenkirch ligt het meest centraal in het skigebied Silvretta Montafon.

Foto's van het skigebied

Hut op berg in Montafon Skiën in Montafon Skitour Montafon Snowboarden in Montafon Van de berg skiën in Montafon Winterwandeling in Montafon